Älvbacka

Alla inlägg under augusti 2012

Av Yvonne - 16 augusti 2012 21:15

En peng hade man väl hoppats på, men det blev ingenting...  

Han kom iväg bra från start och var fyra efter ett tag, när Jens drog huvan på sista långsidan så galopperade Moe

några steg  och när upploppet kom la han av och lunkade i mål! Han gick 1.29,4 och Farmfurir som vann som han ville gick 1.24,9

Janne tyckte att Jens skulle gå ut i andra spår och han gjorde så, men tyckte efter loppet att han ska nog ligga på innerspåret iallafall och det är nog så för det verkade ju passa förra gången då han låg instängd, men spottade opp sig till en fjärdeplats i mål när han fick fritt på upploppet!

Jaja han är tretton år  och har haft ett tufft liv så det kanske börjar bli dax att han får lägga travskorna på hyllan?

Han har ett lopp i Boden nu framöver och sedan får vi väl se...  


Sommaren som kom sent verkar fortsätta ett tag till, Marie hade varit ute och ridit i skogen med Kungen och Josse kom senare och red Bolfaxa.

StallLena fixade lunchen...


Igår fick jag mejl från Junas  "matte" , allt var bra därborta i Götet fast än har inte bebisen tittat ut!  

Juna är på tillridning hos en "beridare" och Camilla berättar att när Juna inte vill ställa opp på vissa grejer då går hon "piaff" men då har "beridaren" fått ändra taktik så nu går Juna piaff på "kommando" istället  för att själv ta tag i det som det passar damen!


Den andra september är det Bygdetrav på Vitsand, men jag vet inte om vi har nån som kan vara med vi får se när propparna kommer?


Av Yvonne - 15 augusti 2012 19:57

 Fick ett paket igår, spännande värre när jag kikade ner i brevlådan...och när jag såg att det var ifrån "hon borti Bjärtrå" då blev jag som ett barn på julafton och slet opp paketet med en väldans fart OCH där låg den finaste smörkniv jag någonsin sett "handgjord" dessutom!  

Just nu ligger den som blickfång på foten till min vackra "hästljusstake" som står på köksbordet, jag tror att skaftet är tillverkat utav ben och björk "rätta mej om jag har fel Sofia" och delen man "smörar" med är så vackert formad... vi ska ju ta foton på gårdens "tvåbenta" och då ska Josse även få ta en bild på smörkniven så ni får se på mästerverket!

Jag är verkligen glad över den.  

Har varit in på Reprisen idag och köpt ett fågelbord som ser ut som ett timrat "häbbre" om det nu stavas så?

Och så blev det en plastmatta, en liten tavla med barn och häst "vad annars" lite gammeldagsstuk på den.

Köpte oxå ett furubord, lägre än ett matbord, ovalt och två furustolar som är tänkt att ta fram och ställa i köket när barnbarnen kommer opp från Stockholm så kan dom ha sina ritgrejer och annat på det och sitta och pyssla.      

Nästa "fynd" blev en byrå i furu med fina beslag som jag ska ha i köket istället för en vedlår med en hylla ovanför

Allt gick på 340kr, som hittat!

Var och hämtade reflexgrimmorna på hemvägen och nu sitter dom på hästarna som går på bete nere vid älven

och det lyser så grannt i gult!  En bra investering...när mörkret faller,hoppas nu bara att de får sitta kvar

och inte hamnar i gräset så man ska behöva gå och söka.


Moe hade en av sina återkommande AHAupplevelser idag när jag skulle rida.

När vi kom ut genom stalldörren började han frusta och rycka i tygeln och ögonen stod på skaft!

Vá e´re nu då tänkte jag? Jo Janne hade lämnat cykeln vid min "uppsittningspall" riiiktigt läskigt sa Moe!

Tog tyglarna över huvudet på honom  och höll ett stadigt tag medan jag närmade mej cykeln för att försöka förflytta den en bit bort...hann bara få fast i styret så tjoff var Moe som bortblåst! Han stack iväg mot bagarstugan och

jag poade på honom och då stannade han och kikade på mej, gick iväg och tog ner repet mellan ladan och stallet för att han skulle springa opp mot hagarna istället för mot vägen! Pratade och poade på honom hela tiden, men när jag närmade mej stack han mot garaget och där stannade han igen när jag pratade med honom? Och jag kunde gå fram och ta fast knäppgöken!

In i stallet med pållen , ut och flyttade cykeln sen var allt återställt till det gamla vanliga och vi kunde bege os ut på en ridtur i skogen.  Vilja följde med  och när vi kom opp mot Råbacken var det någon som körde md en crossare i skogen nånstans, väldigt otrevligt då jag inte visste riktigt var den befann sig, Vilja blev så rädd att hon sprang hem!

När vi var längst opp i Råbacken då hörde jag att crossen for neröver och ut på skogsbilvägen och efter ett tag försvann oljudet, skönt att vi slapp möta den!  Moe vart inte ens distraherad, lustig filur Moe!!!!

 Ja då far vi till Skellefteå på lunchtrav imorron, pålitliga stallLena tar hand om lunchen till hästarna och släpper ut hundarna en stund, Marie rider Kungen och Josse kommer på eftermiddan och rider Bolfaxa.

Bolfaxa ska starta i Umeå den 21, men då är hon inte ensam på start, men har ett första spår...hur det går ja det står skrivet i stjärnrna?

Av Yvonne - 14 augusti 2012 23:22

Imorse var Kexets öga bra, men jag satte för säkerhets skull på henne en flyweil!  Det var kanske nån insekt som varit uti ögat som ställt till det, jag blir så orolig när djuren råkar ut för nåt som jag inte kan "sätta fingret på" om ni förstår vad jag menar?  

Janne kör henne direkt på morron när vi är klara i stallet och hon har blivit lugnare nu och idag viftade hon inte med frambenen när hon skulle gå ut genom dörren och visade ett trevligt sätt i största allmänhet och hon klarade även utav

att vara ensam i hagen medans jag körde Bolfaxa...lite gnäggande blev det men inget spring och när jag släppte ut Faxan igen så gick hon lugnt och betade.

Körde några varv tillsammans med Trolle och Faxan travade lugnt och sansat bredvid Janne och Trolle utan att hetsa eller ligga på duktiga tjejen!  


Fick trevligt besök , Britt   och hennes mamma gled in på gården och det blev som vanligt en hel del trav och hästsnack kring fikabordet....Brit tog lite bilder på  pållarna så nu ser jag fram emot  några nya bilder på bloggen framöver!

Moe ledig, får ett pass imorron inför starten på torsdag.

Reflexgrimmorna har kommit så jag ska hämta dom imorron på ICA. 

Av Yvonne - 13 augusti 2012 21:29

Ikväll var vi iväg en sväng och hälsade på hos Rapptösen i Holmträsk, matte Johanna var ute på gården och stökade

tillsammans med man och barn och kattungen Elsa var full i bus!

Det rustas för fullt vad vi kunde se och stallet kommer att bli jättefint...i hagen nedanför gården gick Rappis med två kompisar, en ponny och ett halvblod som oxå hörde till gården.

Rappis var tvåa i rang, hon som varit regent här på gården i alla år hade fått stryka på foten ...  

Annars verkade sämjan vara god i hagen och Rappis såg fin ut, blank och vacker och inte lika hårdfet som tidigare

så nog hade hon tappat någre kilo.  

På hemvägen var jag in i Alterhedens butik och köpte vykort och en porslinsmugg med katter på som jag ska ge till Robert Lindberg på fredag   

när vi ska på "Sleipnermiddag " !

Det är ingen betjäning i affären, man stoppar pengarna i ett hål i väggen och skriver opp vad man handlat!


Körde Bolfaxa på förmiddan och på eftermiddan kom Josse och red ut en sväng med henne, hon fick stå inne efter det att jag kört henne, delvis för att det var så himla varmt (28+) men när jag skulle ta in henne från hagen så fick jag se att Kexet hade ett öga som var svullet och rann så hon fick följa med in, troligen ett insektsbett för hon hade det inte i morse när Janne körde henne!

Jag baddade med kallt vatten och det var lite bättre framåt kvällen, får sätta på henne en "flyweil" imorron.

Hade tänkt rida Moe på ängen, men det var så gassande varmt så vi  gjorde lite lätta backintervaller på rakan istället.

Tänk att vi äntligen fått sommar åtminstone till på torsdag  är det utlovat...  


Av Yvonne - 12 augusti 2012 21:00

  Njut av bara sjutton, man vet inte hur länge detta härliga väder håller i sig?

Har pysslat med lite av varje idag när hästarna har haft söndagsledigt. Flyttat kaninburarna, rengjort och smörjt Moes tävlingsgrejor, satt in några nya björkar i hönsgården och bytt spån i hönshuset och förberett kvällsmaten till hästarna då jag var inställd på att se "handbollen" på TV.

Guld blev det inte, men killarna var skitduktiga tycker jag och det var spännande in i det sista fast det utvecklades ju

till att det skulle bli seger till Frankrike!  


Kungen fick se sin "fridag" gå åt pipan (men han fick ju ledigt igår) för Marie kom och red ett dressyrpass på honom och hon var mycket belåten efteråt, nu kommer hon på torsdag igen och ger honom en dust!  
Och så kom stallLena och flickorna på besök och det var efterlängtat är ju ett tag sen sist! Flickorna var sugna på att träffa Kompis och fölet!    Vilja och Molly blev jätteglada  över besöket.


Janne målar huset med "falu rödfärg", håller på med sista gaveln och sen är det baksidan kvar.  


Har beställt reflexgrimmor till hästarna som går på bete och är ute på natten, det börjar bli riktigt mörkt nu

och då kan det vara bra och vettigt med reflexgrimmor!


Nu har jag kollat startlistan till Skellefteå på torsdag och Moe står på 20m tillägg med ett första spår, Farmfurir

står 20m efter Moe och han vinner väl som han vill den lille krigaren!

Får väl sikta in oss på en peng och galoppfritt!  

Av Yvonne - 11 augusti 2012 23:24

Apropå bilderna på Moe ! Carina Oooo, vilken tjej! Och vilken jätteduktig fotograf, finns i stort sett alltid på plats och tar bilder på travarna både varm och kallblod som hon sen skickar till oss hästägare...Tummen upp ska hon ha!  


Igår var det  kräftfiske för hela slanten i Alterälven, massor av folk som vanligt och livat värre var det där nere vid älvkanten med musik till och med!      Mycket kräftor blev det i burarna, Roberts pojkar Robin och Emil "plockade" opp cirka 135 st, en del fick dom i burarna och det mesta plockade dom för hand ! Charmade "tanterna"

som deltog i fiskandet gjorde grabbarna och blev bjudna på pannkaka!     

Dom hann oxå opp en sväng och äta middag med oss mellan vittjandet av burarna och när klockan började närma sig midnatt blev det choklad och mackor, tror att det var nöjda grabbar som drog hemåt i natten!


Hästarna som går i hagen nere vid älven verkade finna sig väl till rätta  bland aktiviteterna kring och i hagen...  


Vi tränade hästarna på förmiddan!

Och tur med vädret hade "fiskarna"... Vilja fick besök utav sin bror Birk och hans kompis Rocky, men det föll inte i god jord. Vovvarna var med matte och fiskade kräftor och då passade hon på att komma opp med hundarna för att se Vilja...men Vilja hon skällde som en bandhund   och ville inte alls bekanta sig med brorsan!

Näe, det är bara två hundar som den lilla damen accepterar och det är Moa och Elvis   

Birk var iallafall jättebehändig, en helt underbar vovve och hans kompis Rocky var som alla jämthundar ståtlig och vacker, blev nog lite förälskad i Molly som accepterade att bli slickad runt nosen men där gick gränsen!


Har nyss varit ut med hundarna och gett Lillbrun "kvällssnutten", det är vekligen ljummet ute och dagen har varit fin ,

lite moln mellan varven annars soligt och behagligt. Blev lite lätt intervallkörning med Bolfaxa, "rolfs backe" med Moe och Janne jobbar på med Kexet och Trolle som börjar se riktigt fin ut , Kungen fick filosofera i hagen.

Storstjärna har fått ett litet avbrott i hanteringen nu och får gå med kompisarna på bete, hon har ju skött sig så

bra och vi fortsätter där vi slutade när betet är slut.

Nu slog klockan tolv slag så nu blir det gonatt!  Ska bara släppa in Rollo...  

Av Yvonne - 11 augusti 2012 09:54

Här kommer bilderna från Moes fjärdeplacering! Som vanligt är det Carina O som varit så snäll och skickat de fina bilderna! Tack!

   

Av Yvonne - 9 augusti 2012 21:01

Jajamännsan!  Imorron är det kräftfiske i Alterälven så hoppas att vädret håller i sig! Inte för att jag ska fiska,

men det är ju trevligare för de som ska göra det.

Stolar och bord är redan placerade på vissa ställen efter älven och båtar står beredda nere vid älvkanten, ja en del börjar förbereda i god tid! Roberts pojkar ska fiska i år.     






Det har gått jättebra för Kexet och Bolfaxa att gå tillsammans i hagen, lite pip och gnäll i början fast det är ju som det ska när det gäller märrar. Och det andra gänget njuter i fulla drag på nya bete nere vid älven.

Storstjärna är lite "offside" just nu, men det löser sig bara Stilig släpper ifrån sig fölet... hon vaktar henne intensivt.

Fixsola hon frossar i det gröna käket hungrig som hon alltid är!

Tyvärr verkar det som om vi inte får några föl nästa år, Stilig är inte dräktig efter två försök och hon har alltid tagit på första semineringen tidigare så antingen är Månprinsen en "luftpump" eller oxå tar Stilig ett sabbatsår efter fyra föl på raken?!

Fixsola däremot är lurig...hon blev inte dräktig på första semineringen, men har heller inte blivit brunstig?? Veten

hittade ju ingenting varken på 17 eller 42 dygn???  Får höra med Iréne när hon kommer opp hur hon funderar ...  

 Fick föresten ett så fint brev från "våran vet." häromveckan som berörde mej djupt...  


Imorron blir det träning av hästarna som fick en ledig dag, Janne körde bara med Kexet några varv, det är en liten pigg ärta Kexet, snäll men trixar mycket på stallgången vid utselning och viftar med framhovarna när hon ska ut genom dörren, det lugnar nog ner sig när hon kommit igång.


Det kom en inbjudan till middag på Bodentravets restaurang på Sleipnerdagen den 17/8, det var Pelle Wennberg

"ordförande i Sleipner" som ringde och bjöd in oss samt några andra kallblodsägare som varit rasen trogen i

många år, det ska verkligen bli trevligt och mysigt!    

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards