Älvbacka

Alla inlägg under augusti 2012

Av Yvonne - 8 augusti 2012 21:30

Idag har det blåst höstvindar, även om solen visade sig  så har det inte varit nåt Tshirtväder precis...

När jag satt och körde Bolfaxa "efter att ha lagt sista handen vid  beteshagen nere vid älven där Mjölner Stilig "estelle". Fixsola och Storstjärna ska gå nu" då körde det in en vit bil på gården och två tjejer klev ur och det var minsann en överraskning för det var våra två "gamla" stalltjejer Susanne och Ulrika som jag nämnde i bloggen häromdagen och i

samma veva dök Tage opp

"våran travkompis" som ägde Älvbackatösen" , han kände genast igen Ulrika men var lite tveksam om Susanne.

Ulrika skötte om Älvbackatösen när det begav sig.

Tjejerna hade drabbats av nostalgi när dom läst på bloggen om minnen jag tog opp   och bestämde sig för att göra ett besök hos stall Älvbacka och det var verkligen roligt att träffa tjejerna!

Blev lite fika när jag var klar med Bolfaxa som kändes pigg och smidig och en hel del snack om gamla tider , kom ihåg hästar från den tiden, ett och annat skratt åt saker vi mindes som när Susann vann Hubertusjakten och grät vid prisutdelningen så tårarna sprutade och när Ulrika kom till stallet första gången en lite smårädd tjej som inte hade haft nån egentlig kontakt med hästar och valde att sköta om vildingen Snabbis för hon vissste att hon garanterat inte skulle bli tillfrågad ifall hon ville rida på honom!  

Han var en jättesnäll häst, men en hårding i körning och ridning! När hon blev varm i kläderna började hon sköta Tages Älvbackatösen. Det var jätteroligt att dom hittade hit idag!


Nu är Kexets sommarledighet slut, få se ifall hon och Bolfaxa kan gå ihop nu när kompisarna flyttar ihom med Stilig och fölet.?

Fick ett par fina bilder på Moe från starten igår, kommer in på bloggen när Josse får tid att ta sig an dem...

Av Yvonne - 7 augusti 2012 18:44

Här kommer så fina bilder från Bol Faxas vinst i Skellefteå!
     

Av Yvonne - 7 augusti 2012 16:24

Det blev en fjärdeplacering idag i Boden på lunchtravet!

Moe var jättetaggad när vi kom till travet, betedde sig mer som en hingst än en gammal valack när han stod i boxen...

Krafsade och bankade och så fort det kom in en ny häst i stallet gnäggade och frustade han??

Han blev som en giraff när jag selade så lilla jag fick hänga i öronen på honom när grejerna på huvudet skulle på!

Nåja där tog jag väl till lite i överkant, men han var nog en tio centimeter större än vanligt för han är ju annars en lugn herre när han kommer på travet.   

Värmningen gick fint förutom när det kom en opp en häst i bredd och det small till i backen då hoppade han högt!

sa Jens annars uppförde hans sig väl och Jens var nöjd...

Och både Janne och jag var belåtna med kusken så nu kör han nästa start oxå!

Moe följde med bra i loppet på innerspåret (var tillsagd att följa med på innerspåret) kom ut lite väl sent, men det renderade ett fjärdepris. Hade han kommit ut lite tidigare sa Jens då hade det blivit ett tredjepris...

glädjande var att det blev ingen galopp iallafall!  

Och han gick ända in i mål...och det var en fräsch häst som kom in i stallet efter loppet.  

Nästa start blir tuffare då står han på 40m tillägg...

Av Yvonne - 6 augusti 2012 18:31

Det kom ju ett trevligt mail från Prinsens ägare, och här får ni se några av bilderna! :)
     

Av Yvonne - 5 augusti 2012 19:56

  Idag kom våran "hovis" David och skodde Moe och även Trolle fick skor på sina hovar, ovanligt för honom , det var längesedan han var skodd!

Under tiden David skodde kom Lasse, mamma och Rune, Jörgen, Sanna och lilla söta Alva som bara älskar djuren på gården...    


Marie kom oxå idag och skötte om och red ett 20minuters dressyrpass på Kungen   och efter ridningen

"mekanika" hon hans bakben och så fick han massage, hon var jätteduktig och verkar komma ihåg det som Kepan och Iréne lärt ut.   Och så fick han en ny fin grimma storlek Xfull...passade bra för "julgrimman" som en gång var röd och grann och var en present från Sussie den är ett minne blott!


Jag har rullat in banden till f,d sommarhagen, köpte en mycket bra "trådvinda" med en extra spole till från

BOLEprodukter dom har faktiskt mycket bra grejer!


Det har varit en fin sommardag , men nu pratas det om regn hoppas att det inte stämmer!?    


Fick ett mejl idag som jag blev jätteglad över, ägarinnan till ÄlvbackaPrinsen  skrev och berättade om Prinsen och skickade lite bilder så nu ska jag be Josse sätta in på bloggen.

Han har det bra och verkar vara mycket omtyckt av sin ägarinna.  


Detta var allt för idag hej svejs!

Av Yvonne - 4 augusti 2012 23:23

Den började kl.07.00 och slutade kl.20.00...  

Började dagen med att gå ut och ge pållarna kraftfodret och medan dom åt fick Lillbrun och kaninerna sitt,

plockade "vattugräs" åt hönsen)!

Sprayade  flugmedel  på samtliga hästar innan jag ledde ut dom i hagen där höet väntade, ja det finns ju lite gröngräs att plocka i oxå.

Gick över till hönsen med "gräset" och då kom Ingrid (grannen) och skulle göra rent och ge mat för Rune mådde inte bra,

då erbjöd jag mej att ta över (är Runes månad nu).   

Släppte ut Lillbrun, han är klok som en bok, traskar direkt till hagen och samma när han ska in , raka vägen till sin box!

Skottade skit och sopade, Janne körde Kungen.  In och morronfika, Janne for till Vitsand och kollade, det

kördes B-lopp s.k poänglopp. Britt vann ett fick jag veta när han kom hem...grattis tjejen!!!   


Gjorde iordning ett myggnät till fönstret på hönshuset så att fönstret kan vara öppet på natten för det blir ganska varmt därinne och det blev faktiskt bra!

Sen tog jag in Fixsola, Kexet och Stjärna vilket var uppskattat...dom la sig ner och vilade hela eftermiddan.

Jag plockade ner sommarhagen för nu är betet slut där, men det blir en ny hage ner mot älven där det finns mycket mat och efter det så har dom ängen innanför travbanan att beta av!

Janne fastnade som vanligt framför TV:n V75!

Red Moe, märks att det är jobbigare för honom att träna på gräs gentemot travbanan!


Efter V75 körde Janne Trolle och jag fodrade och tog in hästarna, när Janne kört klart selade jag på Kompis och satte honom framför lastvagnen och så hämtade jag alla hagstolpar och det blev fullt lass!

Sen var det full dag för Kompis.  


När vi kom in i stallet hade Fixsola, Kexet och Stjärnan vaknat till liv och rest sig opp och alla tre fick sig en riktig

pälsrengöring och pälsglans i manar och svansar och efter det fick alla tre springa opp till "skogshagen" och där får dom vara tills nya hagen är klar!

Hämtade in kaninerna, dom är ute på dagarna , men jag har dom inne på nätterna för man vet aldrig vad som kan dyka opp?  Räven kanske??


Har nu varit och stängt hos hönsen, det är alltid en höna som kurat ihop sig utomhus som jag får väcka och fösa in till kompisarna som slagit sig till ro...  Hon är den enda som finns kvar av gamla gänget nu och hon heter Annastina, har varit Edits (barnbarnets) höna fast nu har hon bytt opp sig till Kajsa Kavat den lilla söta hedemoran...






Av Yvonne - 3 augusti 2012 20:47

Vilken kanondag, först segern från igår att suga på och sen ett riktigt fint sommarväder och nu är vi inne i augusti!  Glömde visst nämna igår att våran "hovis" David kan känna sig delaktig i Faxans seger, han skodde om henne kvällen före start (det är de små små detaljerna som gör det=....sjöng PovelRamel en gång i tiden!  

En annan kul grej är att det dök opp en "gammal" stalltjej på bloggen igår, Susanne heter hon  och jag minns när hon började vara i stallet hos oss och jag frågade om det var någon speciell häst hon ville bli skötare på?

Svaret kom direkt=BARKEN, en ganska stor och snygg kallblodsvalack som hon av någon anledning förälskat sig i!

Susanne och en tjej från byn Ulrika var de första stalltjejerna  hos oss och dom var jätteduktiga, skottade skit,red och körde och var med på travet , vi hade många hästar på den tiden  både varm-och kallblod

och vi hade ju även avelshingsten SlogumTor som var den första avelshingsten hos oss, sedan blev det flera. Tor hade 66 ston första året och 60 andra året och tjejerna hade fullt opp med att provrida en del märrar och att brottas med otämjda fölungar som aldrig sett en grimma ens!  Minns du Öhemsflickan? Jag slängde opp dej på hennes rygg tre gånger och lika snabbt låg du på backen och kommer du ihåg när Ulrika fick sej en riktig lårkaka utanv fölet Sluggo och sen låg både du, jag , Ulrika och Sluggo i en hög på backen, för han ville inte alls vara med när hans mamma skulle träffa Slogum Tor!

Många fina minnen Susanne, kul att du hittat hit!   

Ja det blev en liten tillbakablick i tiden, tidigt 80tal minsann!


Imorron kommer "hovis" och skor Moe, har tagit av honom skorna ikväll, han ska starta i Boden på tisdag...

det är lunchtrav. Har väl inte så stora förhoppningar, men kan han sno åt sig en peng är jag nöjd!

Jens Nilsson blir kusk denna gång...  


Bolfaxa verkar ha tagit gårdagens seger med ro, nu får hon ledigt över helgen ...  


Tack än en gång alla ni som hört utav er efter Bolfaxas bravad och Ingela ,du är välkommen med din dotter!

Av Yvonne - 3 augusti 2012 20:47

Vilken kanondag, först segern från igår att suga på och sen ett riktigt fint sommarväder och nu är vi inne i augusti!  Glömde visst nämna igår att våran "hovis" David kan känna sig delaktig i Faxans seger, han skodde om henne kvällen före start (det är de små små detaljerna som gör det=....sjöng PovelRamel en gång i tiden!  

En annan kul grej är att det dök opp en "gammal" stalltjej på bloggen igår, Susanne heter hon  och jag minns när hon började vara i stallet hos oss och jag frågade om det var någon speciell häst hon ville bli skötare på?

Svaret kom direkt=BARKEN, en ganska stor och snygg kallblodsvalack som hon av någon anledning förälskat sig i!

Susanne och en tjej från byn Ulrika var de första stalltjejerna  hos oss och dom var jätteduktiga, skottade skit,red och körde och var med på travet , vi hade många hästar på den tiden  både varm-och kallblod

och vi hade ju även avelshingsten SlogumTor som var den första avelshingsten hos oss, sedan blev det flera. Tor hade 66 ston första året och 60 andra året och tjejerna hade fullt opp med att provrida en del märrar och att brottas med otämjda fölungar som aldrig sett en grimma ens!  Minns du Öhemsflickan? Jag slängde opp dej på hennes rygg tre gånger och lika snabbt låg du på backen och kommer du ihåg när Ulrika fick sej en riktig lårkaka utanv fölet Sluggo och sen låg både du, jag , Ulrika och Sluggo i en hög på backen, för han ville inte alls vara med när hans mamma skulle träffa Slogum Tor!

Många fina minnen Susanne, kul att du hittat hit!   

Ja det blev en liten tillbakablick i tiden, tidigt 80tal minsann!


Imorron kommer "hovis" och skor Moe, har tagit av honom skorna ikväll, han ska starta i Boden på tisdag...

det är lunchtrav. Har väl inte så stora förhoppningar, men kan han sno åt sig en peng är jag nöjd!

Jens Nilsson blir kusk denna gång...  


Bolfaxa verkar ha tagit gårdagens seger med ro, nu får hon ledigt över helgen ...  


Tack än en gång alla ni som hört utav er efter Bolfaxas bravad och Ingela ,du är välkommen med din dotter!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards