Älvbacka

Alla inlägg under augusti 2015

Av Yvonne - 20 augusti 2015 20:09

Här kommer några bilder på det nyrenoverade hönshuset

Av Yvonne - 14 augusti 2015 21:10

Ops!
Det var visst ett tag sedan jag åstadkom nåt bloggen, ja det har ju varit fullt pådrag när Anna och familjen varit här!
Edit blev kvar en vecka sedan familjen åkt hem till Vällingby!
Hon älskar ju sin fina ponnyn Ruxan och tänk vad hon har lärt sig mycket tillsammans med henne i sommar!
Vi har ridit ut tillsammans några gånger och det har gått jättebra, även om inte Moe är den ultimata hästen som sällskap till en liten tjej och hennes ponny!
Höet är på plats, det blev rundbal av alltsammans, vad annat göra denna regniga sommar!
Vi har lite torrhö kvar och igår tog jag och Janne in fyra traktorskopor med torrhö för hand, det blev kvar några strängar kvar efter sista
Inplastningen.
Har tänkt köpa två 300 kilosbalar med kanonfint torrhö så vi slipper öppna nån bal nu. Ska ringa imorron och då klarar vi oss ett tag.

Idag var det första dagen som jag kunde lyfta vänster framben på Fixsola så det har gått framåt, det har varit absolut omöjligt för mej att få opp benet för hon har inte viljat ta stöd på högerbenet, känns så skönt att det äntligen händer något!
Fölungen "Edit" har vuxit mycket och blir en högställd dam. Stiligs lilla tjej är jättesöt, hon är inte stor, men hon är en månad yngre än Edit
Och hon är som en hund att handskas med, leker med grimskaftet när jag leder henne...jag tror att hon sett hur Vilja gör när hon biter tag i grimskaftet och skakar det eller oxå har Vilja sett hur fölet gör!
Är inte säker på vad den lilla är namnad till, men jag tror hon heter "Helmi" som betyder "pärla" på finska tror jag. Måste fråga Lasse?
Imorse när vi gick ner till hagen så busade hon med grimskaftet så hon trillade omkull, hihi...platt som en pannkaka låg hon på backen.
Ganska förvånad reste hon sig opp!

Vi har renoverat hönshuset så hönsen har fått bo i stalldelen som är tom och det har gått bra förutom att nu på slutet kom några av de vita hönsen på att de kunde flyga högst opp på boxen och ta sig ner på stallgången dpm filurerna!
Det var lätt att få in damerna i boxen igen, bara att ta fram påsen med vårgårdaris så var de snabbt på plats i boxen igen.
Däremot trivdes inte tuppen med den nya ordningen och vår äldsta bruna höna blev så illa behandlad av sina kompisar och då fick dom flytta ut i hönsgården och så fick dom ha hundburen som natthärbärge och gissa om de två har mått gott !
Var och kikade på dom ett par gånger när båda legat hopkrupna i höet på kvällen som om dom vore döda! Även höns
Kan njuta förträffligt av tillvaron...
Nu är samtliga höns tillbaka i hönsgården och Pontus"tuppen" har blivit som ny, efter att ha varit väldigt eftergiven har han blivit en riktig härskare så nu är det ingen ide' att damerna mopsar opp sig! Då åker dom på en omgång!

Våra hingstungar Måns och Spjuver är hemma igen, dom kunde inte hålla sig i hagen utan smet hela tiden så det var inte annat än hämta
Hem killarna!

Den 18:de ska Kexet starta i Boden, Per G. kör...Lilly skulle ha startat förra veckan, men kom inte med ...för lite startpoäng!

Ikväll är hovis här och skor Kexet, i förrgår skodde han Lilly och hon kändes kanonfin, slog inte ihop alls i högre fart och knappt när hon lunkade heller! Tänk om man slapp plocka skorna på henne fram i lopp?
Kexet har klarat sig fint i de två senaste loppen med alla fyra skorna på, hon har gått utan skor bak i lopp.
Nu ska jag se sista delen "true detective" , men ska först gå ut och släppa in kissarna i stallet och så ska dom få nykokt fisk.




Av Yvonne - 10 augusti 2015 19:59

Och huvudet opp, hälarna ner och humöret på topp!

Av Yvonne - 10 augusti 2015 19:58

Ikväll blev det lite hoppträning för Edit och Ruxan

Av Yvonne - 9 augusti 2015 18:49

Edit och Ruxan

Av Yvonne - 8 augusti 2015 20:16

Edit och Ruxan

Av Yvonne - 7 augusti 2015 22:12

Här är två tjejer , Edit och Rut som satt klistrade framför Tv:n när finalen i
"Stjärnkuskarna" avgjordes. Ja vem som var favoriten går väl inte att ta miste på!
Kee Marcello så klart...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards